Skip to main content

Digihelden nieuws

Bijeenkomst "Ik wil leren. Ik kom in beweging!"

active-floor

Jaren geleden werd in onderzoeken al aangetoond dat sport en bewegen een positief effect heeft op leerprestaties. Nu is ook gebleken dat fysiek actieve reken- en taallessen kinderen gerichter laten leren. En aangetoond is dat de prestaties voor rekenen en spellen toenemen als kinderen bewegend leren en oefenen. Voor de meeste kinderen geldt ook nog eens dat bewegen leren leuker maakt.

Op donderdag 14 december kunt u op Basisschool De Doelakkers in Hilvarenbeek de Active Floor in bedrijf zien en zelf ervaren hoe leuk het leren daarmee wordt. Van 16:00 uur tot 20:00 uur worden doorlopend demonstraties gegeven en u kunt zelf zien hoe eenvoudig leerkrachten games en oefeningen maken met eigen content.

Workshops digitale vaardigheden

Naast de presentatie van de Active Floor zijn er die donderdag workshops rondom de programma's die Digihelden verzorgt op scholen. Loop gerust binnen om ook kennis te maken met 3D-printen, stop motion, het programmeren met CodeWise, ScratchJr en Scratch en het programmeren van Dash & Dot, Q-Edison, Ozobots, Bee-Bots, Blue-Bots, Pro-Bots, GoTo enzovoort.

Voor de bezoekers die rond 18:00 uur aanwezig zijn, is er soep en zijn er broodjes. Wilt u vrijblijvend kennismaken met de Active Floor of met de programma's van Digihelden? Kom dan op 14 december naar Hilvarenbeek. Meldt u zich wel even aan? Deelname is gratis.