Skip to main content

Digihelden nieuws

Gastenboek

 

Reacties 194

- Benjamin op zondag, 01 augustus 2021 13:42

De Digitalië week vond ik erg leuk. Ik heb er veel van geleerd. Als het volgend jaar weer is dan doe ik graag weer mee. Fijne vakantie! Groetjes Benjamin

De Digitalië week vond ik erg leuk. Ik heb er veel van geleerd. Als het volgend jaar weer is dan doe ik graag weer mee. Fijne vakantie! Groetjes Benjamin
- Tycho op zondag, 01 augustus 2021 11:03

Ik heb een superleuke week gehad! Jammer dat het weer voorbij is. Ik kijk al uit naar volgend jaar!?
Grazi mille!
Ciao Tycho

Ik heb een superleuke week gehad! Jammer dat het weer voorbij is. Ik kijk al uit naar volgend jaar!? Grazi mille! Ciao Tycho

Op het eerst gingen we verder met de VR-wereld. We kregen een VR-bril op en konden onze eigen wereld in 3D zien. We hebben ook met een VR-bril in een achtbaan gezeten. Dat leek tenminste zo.
We hebben vanmorgen ook met rugged robots buiten gespeeld. Dat was leuk. We deden allerlei wedstrijdjes en we hebben de robots door de zandbak en van de glijbaan laten rijden.
Vanmorgen hebben ook de laatste kinderen hun T-shirt gekregen. Die Digitalië-shirts mogen we mee naar huis nemen.
We hebben vandaag pizza Margaritha gegeten. Die was erg lekker.
Vanmiddag hebben sommige kinderen weer met Gravitrax gespeeld. Er werden grote banen gebouwd. Er zijn filmpjes van gemaakt en die staan op Facebook.

Deze week vond ik het maken van een VR-world het leukst (Eva). En ik vond het maken van een robot van kartonnen dozen enzo het leukst (Lucas). Ik vond dat ook het leukst (Tycho). Ik vond het spelen met de Intelino trein het leukst (Rens). Ik vond het 3D-printen het leukst en ik vond de VR-world ook wel leuk (Cato). Ik vond deze week alles heel leuk en ik zou willen dat Digitalië twee weken duurde (Daphne). Ik vond het heel leuk om de zenuwspiraal te maken (Suus). Ik vond ook alles wel leuk (Anna). Ik vond het elektrospel het leukst (Joep). Ik vind het leuk dat we nu allemaal van die bedrukte shirts hebben (Elias). Ik vond alles leuk (Liselot). Ik vond het elektrospel het leukst (Benjamin).

Op het eerst gingen we verder met de VR-wereld. We kregen een VR-bril op en konden onze eigen wereld in 3D zien. We hebben ook met een VR-bril in een achtbaan gezeten. Dat leek tenminste zo. We hebben vanmorgen ook met rugged robots buiten gespeeld. Dat was leuk. We deden allerlei wedstrijdjes en we hebben de robots door de zandbak en van de glijbaan laten rijden. Vanmorgen hebben ook de laatste kinderen hun T-shirt gekregen. Die Digitalië-shirts mogen we mee naar huis nemen. We hebben vandaag pizza Margaritha gegeten. Die was erg lekker. Vanmiddag hebben sommige kinderen weer met Gravitrax gespeeld. Er werden grote banen gebouwd. Er zijn filmpjes van gemaakt en die staan op Facebook. Deze week vond ik het maken van een VR-world het leukst (Eva). En ik vond het maken van een robot van kartonnen dozen enzo het leukst (Lucas). Ik vond dat ook het leukst (Tycho). Ik vond het spelen met de Intelino trein het leukst (Rens). Ik vond het 3D-printen het leukst en ik vond de VR-world ook wel leuk (Cato). Ik vond deze week alles heel leuk en ik zou willen dat Digitalië twee weken duurde (Daphne). Ik vond het heel leuk om de zenuwspiraal te maken (Suus). Ik vond ook alles wel leuk (Anna). Ik vond het elektrospel het leukst (Joep). Ik vind het leuk dat we nu allemaal van die bedrukte shirts hebben (Elias). Ik vond alles leuk (Liselot). Ik vond het elektrospel het leukst (Benjamin).

Dag 4 van Digitalië

Vandaag mochten we verder werken aan onze VR-wereld, 3D-ontwerp en elektrospel of spelen met de Intelino Smart Train of Gravitrax knikkerbaan. Maar we zijn begonnen met BYOR. En dat betekent: Build Your Own Robot. En dat betekent: Bouw Je Eigen Robot . Van kartonnen dozen en allerlei ander restmateriaal maakten we een robotbaby, een robotpinguin, een robothond en een robotmannetje. Met allerlei elektronica hebben we de robots laten bewegen.
We hebben ook T-shirts bedrukt met "Digitalië" en met onze eigen naam. En we hebben proefjes gedaan met een elektromagneet en met een ballonvliegtuig.
Morgen is al de laatste dag... Jammer!

[b]Dag 4 van Digitalië[/b] Vandaag mochten we verder werken aan onze VR-wereld, 3D-ontwerp en elektrospel of spelen met de Intelino Smart Train of Gravitrax knikkerbaan. Maar we zijn begonnen met BYOR. En dat betekent: Build Your Own Robot. En dat betekent: Bouw Je Eigen Robot :D. Van kartonnen dozen en allerlei ander restmateriaal maakten we een robotbaby, een robotpinguin, een robothond en een robotmannetje. Met allerlei elektronica hebben we de robots laten bewegen. We hebben ook T-shirts bedrukt met "Digitalië" en met onze eigen naam. En we hebben proefjes gedaan met een elektromagneet en met een ballonvliegtuig. Morgen is al de laatste dag... Jammer!
- Alle 16 kinderen van Digitalië op woensdag, 28 juli 2021 11:58

Dag 3 van Digitalië

We gingen vandaag verder met de VR-World maar je mocht ook je zenuwspiraal afmaken, een knikkerbaan maken of een treinbaan maken. Sommige kinderen hebben het elektrospel afgemaakt. Tussen de middag hebben we pasta-salade gegeten.
Vanmiddag hebben we afgemaakt waarmee we bezig waren en hebben we een ontwerp gemaakt om in 3D te printen.

Dag 3 van Digitalië We gingen vandaag verder met de VR-World maar je mocht ook je zenuwspiraal afmaken, een knikkerbaan maken of een treinbaan maken. Sommige kinderen hebben het elektrospel afgemaakt. Tussen de middag hebben we pasta-salade gegeten. Vanmiddag hebben we afgemaakt waarmee we bezig waren en hebben we een ontwerp gemaakt om in 3D te printen.

Dag 2 van Digitalië

Vanmorgen kregen we een gastles van Meester Tim van FutureMindz. Hij leerde ons van alles over VR (virtual reality). Daarna zijn we in http://www.cospaces.io aan de slag gegaan om een eigen virtuele wereld te bouwen. We hadden een live-verbinding met señor Jordy in Italië. Hij beantwoordde al onze vragen over Italië en over CoSpaces.
Daarna zijn een paar kinderen verder gaan werken aan de zenuwspiraal. De anderen gingen verder met de eigen VR-world. Zo leuk was dat.
Na de lunch met Italiaanse worstjes zijn we verder gegaan met de zenuwspiralen, met VR en enkele kinderen zijn bezig om een elektrospel te maken.
Deze dag krijgt van ons weer een perfecte score.
Morgen gaan we verder met VR en het elektrospel.De kinderen die dat willen, mogen gaan ontwerpen in Tinkercad zodat we werkstukjes kunnen gaan 3D-printen. De kinderen die willen, mogen een heel grote knikkerbaan gaan maken of een heel lange treinbaan. We gaan morgen ook T-shirts bedrukken.
Het wordt vast weer een leuke dag!
Tot morgen!

[b]Dag 2 van Digitalië[/b] Vanmorgen kregen we een gastles van Meester Tim van FutureMindz. Hij leerde ons van alles over VR (virtual reality). Daarna zijn we in www.cospaces.io aan de slag gegaan om een eigen virtuele wereld te bouwen. We hadden een live-verbinding met señor Jordy in Italië. Hij beantwoordde al onze vragen over Italië en over CoSpaces. Daarna zijn een paar kinderen verder gaan werken aan de zenuwspiraal. De anderen gingen verder met de eigen VR-world. Zo leuk was dat. Na de lunch met Italiaanse worstjes zijn we verder gegaan met de zenuwspiralen, met VR en enkele kinderen zijn bezig om een elektrospel te maken. Deze dag krijgt van ons weer een perfecte score. Morgen gaan we verder met VR en het elektrospel.De kinderen die dat willen, mogen gaan ontwerpen in Tinkercad zodat we werkstukjes kunnen gaan 3D-printen. De kinderen die willen, mogen een heel grote knikkerbaan gaan maken of een heel lange treinbaan. We gaan morgen ook T-shirts bedrukken. Het wordt vast weer een leuke dag! Tot morgen!
- Zomerschool Digitalië op maandag, 26 juli 2021 11:44

Er waren eens zestien kinderen die zich hadden opgegeven voor Digitalië. Dat is een week in de vakantie waarin de kinderen allemaal dingen gaan maken. Digitale dingen!
Vanmorgen zijn we begonnen. We hebben een dier gemaakt dat licht geeft. Eerst hebben we de plankjes geschuurd die de meester had gelaserd. Toen hebben we een schakelaar, draadjes, led-lampje, batterijhouder en een batterij in het houten kistje gemaakt. We hebben de onderdelen aan elkaar gesoldeerd. Dat was leuk om te doen.
Bij de lunch kregen we Italiaanse bollen en broodjes. Er was ham, kipfilet, kaas, hagelslag, pindakaas, jam en chocopasta.
Vanmiddag gaan we een zenuwspiraal maken. Dan moeten we ook weer werken met stroom en gaan solderen. We hebben er veel zin in!

Er waren eens zestien kinderen die zich hadden opgegeven voor Digitalië. Dat is een week in de vakantie waarin de kinderen allemaal dingen gaan maken. Digitale dingen! Vanmorgen zijn we begonnen. We hebben een dier gemaakt dat licht geeft. Eerst hebben we de plankjes geschuurd die de meester had gelaserd. Toen hebben we een schakelaar, draadjes, led-lampje, batterijhouder en een batterij in het houten kistje gemaakt. We hebben de onderdelen aan elkaar gesoldeerd. Dat was leuk om te doen. Bij de lunch kregen we Italiaanse bollen en broodjes. Er was ham, kipfilet, kaas, hagelslag, pindakaas, jam en chocopasta. Vanmiddag gaan we een zenuwspiraal maken. Dan moeten we ook weer werken met stroom en gaan solderen. We hebben er veel zin in!
- Groep 6 op dinsdag, 29 juni 2021 14:18

In de gymzaal hebben we met alle kinderen van de klas één heel lange treinbaan gemaakt. Daarna gingen we met tien Intelino Smart Trains tegelijk rijden. We gebruikten de app om de treinen te besturen. Als je botste, moest je treintje even aan de kant. Het was leuk!

In de gymzaal hebben we met alle kinderen van de klas één heel lange treinbaan gemaakt. Daarna gingen we met tien Intelino Smart Trains tegelijk rijden. We gebruikten de app om de treinen te besturen. Als je botste, moest je treintje even aan de kant. Het was leuk!
- Doelakkers, groep 7 op dinsdag, 29 juni 2021 11:02

Vandaag kregen we de uitslag van de toets van het eerste deel van Microsoft 365. Er waren heel mooie punten bij maar ook heel slechte.
In deze les zijn we aan de slag gegaan met zoekmachines. We vergelijken Google, Bing, DuckDuckGo, Yahoo en Ecosia. We leren ook allerlei trucjes en krijgen tips om betere zoekresultaten te krijgen.

Vandaag kregen we de uitslag van de toets van het eerste deel van Microsoft 365. Er waren heel mooie punten bij maar ook heel slechte. In deze les zijn we aan de slag gegaan met zoekmachines. We vergelijken Google, Bing, DuckDuckGo, Yahoo en Ecosia. We leren ook allerlei trucjes en krijgen tips om betere zoekresultaten te krijgen.
- Units 4-5 van Basisschool Willibrordus op maandag, 28 juni 2021 09:29

Meester Robert-Jan had vandaag Intelino Smart Trains meegebracht. We hebben in kleine groepjes verschillende treinbanen gelegd. Het treintje reed daar vanzelf overheen. En met gekleurde blokjes hebben wij de treintjes geprogrammeerd.
Het was heel leuk en helemaal niet moeilijk!

Meester Robert-Jan had vandaag Intelino Smart Trains meegebracht. We hebben in kleine groepjes verschillende treinbanen gelegd. Het treintje reed daar vanzelf overheen. En met gekleurde blokjes hebben wij de treintjes geprogrammeerd. Het was heel leuk en helemaal niet moeilijk!
- Rayven, obs prins willem alexander op zondag, 27 juni 2021 11:01

Het is superleuk. Vooral het 3D-printen en te ontwerpen. Ik heb heel veel geleerd

groep 8B obs Prins Willem Alexander
Rayven

Het is superleuk. Vooral het 3D-printen en te ontwerpen. Ik heb heel veel geleerd groep 8B obs Prins Willem Alexander Rayven
- Prins Willem Alexander groep 7b op donderdag, 24 juni 2021 11:47

We hebben geleerd om een spelletje in Scratch te maken. Het was superleuk en leerzaam. We willen wel meer lessen van Digihelden

We hebben geleerd om een spelletje in Scratch te maken. Het was superleuk en leerzaam. We willen wel meer lessen van Digihelden :D
- Groep 5a Obs Prins Willem Alexander op woensdag, 23 juni 2021 10:23

Hoi hoi,
Wij hebben vorige week iMotion-films gemaakt met de meester. Wij vonden het een hele leuke les. Volgende week gaan wij hiermee door en dan zet de meester onze filmpjes op Youtube. Superleuk!

Groetjes
Groep 5a
Obs Prins Willem Alexander

Hoi hoi, Wij hebben vorige week iMotion-films gemaakt met de meester. Wij vonden het een hele leuke les. Volgende week gaan wij hiermee door en dan zet de meester onze filmpjes op Youtube. Superleuk! Groetjes Groep 5a Obs Prins Willem Alexander
- Groep 8, Willibrordusschool, Diessen op maandag, 14 juni 2021 12:06

In onze klas hebben we vandaag 3D-ontwerpen gemaakt in Tinkercad. Volgende week gaan we verder. Sommige kinderen maakten iets voor Vaderdag. Die kinderen maken volgende keer een nieuw ontwerp. Robert-Jan print de werkstukken die klaar zijn.

In onze klas hebben we vandaag 3D-ontwerpen gemaakt in Tinkercad. Volgende week gaan we verder. Sommige kinderen maakten iets voor Vaderdag. Die kinderen maken volgende keer een nieuw ontwerp. Robert-Jan print de werkstukken die klaar zijn.
- Willibrordusschool groep 4/5 op maandag, 14 juni 2021 10:03

Digihelden was weer op school. We hebben met de Intelino Smart Train gespeeld. We hebben geleerd om met gekleurde blokjes de trein te programmeren. Langzaam of normaal of hard rijden. 2 seconden of 5 seconden of 10 seconden wachten. Helemaal stoppen. Wagon ontkoppelen. Afslaan op wissel. Het was heel leuk.

Digihelden was weer op school. We hebben met de Intelino Smart Train gespeeld. We hebben geleerd om met gekleurde blokjes de trein te programmeren. Langzaam of normaal of hard rijden. 2 seconden of 5 seconden of 10 seconden wachten. Helemaal stoppen. Wagon ontkoppelen. Afslaan op wissel. Het was heel leuk.
- Lotte op vrijdag, 11 juni 2021 09:38

Groep 4 kreeg een les programmeren. Erg leuke les, kinderen waren enorm enthousiast! Ze vonden het heel leuk om poppetjes te laten dansen, auto's te laten racen en dieren een wedstrijd te laten doen.

Groep 4 kreeg een les programmeren. Erg leuke les, kinderen waren enorm enthousiast! Ze vonden het heel leuk om poppetjes te laten dansen, auto's te laten racen en dieren een wedstrijd te laten doen.
- Groep 3 van de Sint-Jozefschool op donderdag, 10 juni 2021 13:33

Wij hebben paarse robotmuizen geprogrammeerd. Ze moesten door een kapladorpje rijden.

Wij hebben paarse robotmuizen geprogrammeerd. Ze moesten door een kapladorpje rijden.
- Sint Jozefschool groep 7-8 op donderdag, 10 juni 2021 11:53

Vandaag zijn we begonnen met het boekje ‘Zoeken op internet’. We gaan browsers en zoekmachines vergelijken en we gaan leren hoe je snel en gemakkelijk de juiste informatie vindt.

Vandaag zijn we begonnen met het boekje ‘Zoeken op internet’. We gaan browsers en zoekmachines vergelijken en we gaan leren hoe je snel en gemakkelijk de juiste informatie vindt.
- Groep 4-5-6 van Jozefschool in Haghorst op vrijdag, 04 juni 2021 14:59

Sommige kinderen wilden een clip opnemen met Clips en poppenkastpoppen en sommige kinderen wilden met Intelino Smart Train bouwen en spelen. Meester Robert-Jan zet een filmpje op YouTube.

Sommige kinderen wilden een clip opnemen met Clips en poppenkastpoppen en sommige kinderen wilden met Intelino Smart Train bouwen en spelen. Meester Robert-Jan zet een filmpje op YouTube.
- Groep 7-8 Jozefschool Haghorst op vrijdag, 04 juni 2021 12:17

We hadden een toets over Microsoft 365 en Edge. Er waren vragen over de theorie uit het boekje en we moesten ook praktijkopdrachten doen op de laptop. Niet alle kinderen vonden de toets heel gemakkelijk, maar de meester heeft alles al nagekeken en zei dat hij straks huppelend naar huis toe gaat!

We hadden een toets over Microsoft 365 en Edge. Er waren vragen over de theorie uit het boekje en we moesten ook praktijkopdrachten doen op de laptop. Niet alle kinderen vonden de toets heel gemakkelijk, maar de meester heeft alles al nagekeken en zei dat hij straks huppelend naar huis toe gaat!
zondag, 14 april 2024